Nasze makarony mają wyjątkowy smak oraz zdrowotne właściwości, dzięki temu,że na 1 kg mąki zużywa się 24 świeże przepiórcze jaja. Makaron powstaje z mąki pszennej najwyższej jakości, która nazywana jest semoliną.Semolinę produkuje się z pszenicy durum, która ma w sobie więcej białka roślinnego.

Jaja przepiórcze zawierają duże ilości żelaza, miedzi, cynku, fosforu, witaminy B oraz karotenu. Są pomocne w leczeniu astmy, cukrzycy, zaburzeń nerwowych, bronchitu, anemii, chorób nerek i wątroby oraz w terapii wzmacniania włosów. Makaron zawiera też kurkumę, która wspomaga organizm w walce z zapaleniami, nowotworami oraz ma właściwości oczyszczające i żółciopędne.

Nasze makarony po ugotowaniu zostają al dente i nie sklejają się. Nie zawierają konserwantów i są pakowane ręcznie.

 Zdjęcie kategorii makarony z jaj przepiórczych
  • nowość
  • nowość
Makaron nitka (250g) Makaron nitka (250g)
Cena: 9,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl